I HEART COOKING
Igår lagade jag ju middag till "A". En sjukt enkel maträtt som jag ifs inte hade gjort innan men... den blev sjukt lyckad!
Lagar inte mat efter recept så tänkte skriva ner de som jag gjorde iaf, så kan ni ju testa. :)
lånad bild
Johannas Renskavs-wrap (2 pers.):
1 paket Renskav
1 gul lök
lite passerade tomater
libanesisk pita (mjuka tacowraps funkar också men är inte lika hållbara)
"kebabsåsen":
creme fraiche
vitlök
grekisk salladskrydda
olivolja
fyllning:
sallad
tomater
gurka
(man kan ha vilka grönsaker man vill såklart. :P )
Tina renköttet innan så slipper du steka det till det blir torrt sedan.
Stek renköttet så att det är nästan genomlagat,
Skriva löken i tunna strimlor och stek den tillsammans med köttet tills allt är färdigt. Löken ska vara mjuk. Häll i så mycket passerade tomater du vill utan att det blir för "såsigt". Du vill ju inte ha massa sås i handen sen när du ska käka. &p
Salta & peppra.
Bara såsen kvar då. Också sjukt enkelt! Pressa vitlöksklyftan i creme fraichen och häll i salladskrydda tills du tycker det verkar bra. Häll i olivoljan för att få lite mer djup i smakerna.
Nu äre bara att lägga ihop allt i brödet och käka på. Som en lite annorlunda blandning mellan taco och kebab. :)
Lagar inte mat efter recept så tänkte skriva ner de som jag gjorde iaf, så kan ni ju testa. :)
lånad bild
Johannas Renskavs-wrap (2 pers.):
1 paket Renskav
1 gul lök
lite passerade tomater
libanesisk pita (mjuka tacowraps funkar också men är inte lika hållbara)
"kebabsåsen":
creme fraiche
vitlök
grekisk salladskrydda
olivolja
fyllning:
sallad
tomater
gurka
(man kan ha vilka grönsaker man vill såklart. :P )
Tina renköttet innan så slipper du steka det till det blir torrt sedan.
Stek renköttet så att det är nästan genomlagat,
Skriva löken i tunna strimlor och stek den tillsammans med köttet tills allt är färdigt. Löken ska vara mjuk. Häll i så mycket passerade tomater du vill utan att det blir för "såsigt". Du vill ju inte ha massa sås i handen sen när du ska käka. &p
Salta & peppra.
Bara såsen kvar då. Också sjukt enkelt! Pressa vitlöksklyftan i creme fraichen och häll i salladskrydda tills du tycker det verkar bra. Häll i olivoljan för att få lite mer djup i smakerna.
Nu äre bara att lägga ihop allt i brödet och käka på. Som en lite annorlunda blandning mellan taco och kebab. :)
Sugen?
Trackback